Η Δρ Τέσσα Χριστοδούλου PhD, CPsych, AFBPsS, CSci, είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Brunel University (BSc Single Hons), του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή (PhD, Psych. Med), στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ιατρική στο Institute of Psychiatry, King’s College, London. Στο ίδιο πανεπιστήμιο παρέμεινε ως το 2010 ως μετά- Διδακτορική Κλινική Ερευνήτρια στον τομέα «Νευροβιολογία της Ψύχωσης του τμήματος Psychological Medicine. Οι ακαδημαϊκές της σπουδές ολοκληρώθηκαν με την απονομή δύο μεταπτυχιακών τίτλων (MSc) στην Κλινική Νευροψυχολογία και την Εγκληματολογία από το University College London και Portsmouth University στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.

Εργάστηκε επί 8 συνεχή έτη ως Κλινική Ψυχολόγος και Νευροψυχολόγος στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο South London and the Maudsley NHS Trust όπου εξειδικεύτηκε στην διάγνωση, αξιολόγηση, θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και στον Νευροψυχολογικό Έλεγχο.

Εξειδικεύτηκε κλινικά στην διάγνωση και αντιμετώπιση της Επιλόχειας Κατάθλιψης στο Πανεπιστήμιο του Reading, UK και των διαταραχών πρόσληψης τροφής (Master Practitioner) στο National Centre For Eating Disorders and Obesity UK. Τέλος πιστοποιήθηκε ως θεραπεύτρια Νοητικής Ενδυνάμωσης και Αποκατάστασης (Professional Diploma) από το Brain Tree Rehabilitation Center, Surrey, UK.

Έχει ολοκληρωμένη 3 ετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία για τη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία με εποπτεία και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία μέσω σεμιναρίων εξειδίκευσης.

Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε παγκόσμια συνέδρια και διεθνή περιοδικά κατόπιν κρίσης (pubmed/christodoulou).
Όλοι οι ακαδημαϊκοί τίτλοι έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμοι και αντίστοιχοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα (ΔΔΥ/ΠΚΜ 387599/9999) και την Μεγάλη Βρετανία, (Registered Practitioner Clinical Psychologist). Από το 2012 είναι διορισμένη Πραγματογνώμονας και Τεχνική Σύμβουλος στο Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας αστικές και ποινικές υποθέσεις.